Солодкий стіл або Candy-bar на весілля

Солодкий стіл або Candy-bar на весілля

Незалежно від того, який формат для весілля був обраний, Candy-bar стане оригінальною і помітною деталлю свята. Candy-bar (в перекладі – «солодкий стіл») являє собою витончено сервірований фуршетний стіл, на якому присутні солодощі, фрукти, соки. Такий незвичайний елемент урочистості, який є одним з модних весільних трендів, не просто порадує гостей смачними солодкими стравами, а й стане ефектним елементом декору.

Якщо добре продумати і правильно організувати на своєму весіллі Candy-bar, то вдасться:

  • створити відмінний святковий настрій та неперевершену атмосферу;
  • вигідно підкреслити стилістику весілля;
  • створити оригінальний куточок для проведення фотосесій;
  • здивувати своїх гостей частуваннями, надати їм можливість познайомитися з новими смаками;

Щоб Вам вдалося вразити гостей цим сюрпризом, необхідно врахувати ряд важливих моментів.

Оформлення – не менш важливий момент, ніж самі солодощі

Одне з основних завдань Candy-bar – привернення уваги. Тобто, візуально він повинен мати таке оформлення, щоб у кожного з запрошених виникло бажання підійти до цього гарного і повного смачних страв столу. Солодкий стіл на весіллі повинен відповідати тематиці, стилю, колірному рішенню Вашого весілля, тобто бути унікальним продовженням основної концепції весілля. Тому при його оформленні важливо приділити особливу увагу вибору кольорової палітри, текстилю, посуду, аксесуарів, флористики.

Candy-bar для весіль в різних стилях

Оформлення фуршетного солодкого столу має бути витримано в стилі, обраному для проведення весілля. Варіантів декору безліч, все залежить лише від вашої фантазії.

– Стиль рустик

Для столу з солодощами весілля в стилі рустик можуть бути використані натуральні тканини: бавовна, льон, вовна, мішковина, грубі нитки. Добре, якщо сам стіл буде з дерева. Тарілки, підноси, підставки також можуть бути дерев’яними. Відмінним декором стануть в’язані серветки, свічки. З частувань можуть бути представлені бісквіти і печива з різними видами джему, меду, невеликі шматочки пирогів з ягідно-фруктовою начинкою.

– Стиль Прованс

Для такого весільного кенді-бару кращі білі, рожеві, бузкові тони, красиві мальовничі рослини, натуральні матеріали, мереживні серветки, витончені підноси, посуд з квітковими візерунками. Як частування підійдуть печиво, капкейкі, круасани, пряники.

– Східний стиль

На стилізованому східному весіллі для оформлення кенді-бару варто віддавати перевагу червоному, білому, смарагдовому квітам. Текстиль повинен відрізнятися багатством тканини і розкішшю візерунків. В даному випадку прекрасно підійдуть такі східні ласощі як рахат-лукум, пахлава, халва, щербет.

Вибір кольорової палітри

Щоб зробити солодкий стіл яскравим, помітним, молодята часто віддають перевагу білому, смарагдовому, різних відтінків червоного, фіолетового, пастельно-блакитного, ніжно-рожевому тонам. Безумовно, вибір основних тонів для оформлення кенді-бару – це справа смаку. Але головне при цьому, щоб вибрані кольори і відтінки максимально відповідали стилю весілля. В обраних тонах оформляються самі частування, а також скатертину, серветки, посуд, таблички з написами, квіти, тощо.

Оригінальний і стильний посуд

Вибирати краще красиву, легку посуду, перевага надається – прозорому склу, адже всі вазочки або страви повинні навіть здалека «показувати» свій вміст. Залежно від обраного стилю весілля також можна використовувати керамічну і пластмасову посуду, піали, баночки з кришками, креманки, різнокольорові підноси, скриньки, кошики, тощо. Головне, щоб всі ці елементи поєднувалися між собою.

Для різного виду частувань посуд можна підбирати круглої, квадратної, трикутної, подовженої, кручений форми. Така різноманітність форм допоможе підкреслити достаток солодкого фуршетного столу. Варто зазначити, що не обов’язково, щоб посуд був однаковим. Щоб зробити акцент і об’єднати всі ємності для солодощів в стильну композицію, їх можна прикрасити однаковими стрічками, квітами, будь-якими іншими тематично відповідними аксесуарами.

Розставити солодкі страви на столі краще на різних рівнях. Перший рівень – плоскі тарілки, другий – вази на ніжках, третій – багатоярусні підставки. При бажанні можна зробити симетричну викладку, коли в центрі столу стоїть висока багатоярусна підставка, наприклад, з тістечками, а зліва і праворуч від неї в однаковому порядку встановлюються інші солодощі.

Декоративні елементи

Стильний сучасний кенді-бар повинен мати свою унікальну родзинку. Такою особливою ноткою можуть стати різні додаткові аксесуари:

  • Живі квіти

Елегантні квіткові композиції додадуть кенді-бару ніжності, зроблять його стильним, привабливим. Щоб не піти від обраної тематики і створити єдиний простір свята, для солодкого столу варто підготувати букети з тих же кольорів, що використовуються на основних бенкетних столах або в букеті нареченої, бутоньєрці нареченого.

  • Задній фон

Гарний задній фон допоможе Вашому солодкого столу не загубитися серед яскравих фарб весілля. Для його оформлення можна використовувати легкі фіранки, гелієві кулі, світлові елементи, написи з об’ємних літер, квіти.

  • Фото молодят

На стіл із солодощами можна поставити кілька знімків нареченого і нареченої, щоб гості змогли помилуватися на них при виборі страв.

  • Свічки

Довгі або невисокі елегантні свічки прикрасять стіл, допоможуть створити романтичну атмосферу. 

  • Таблички

Для кожної солодкої страви можна підготувати таблички. Щоб ці картки гармонійно вписалися в загальне оформлення, їх варто виконувати в тому ж стилі, що і вся весільна поліграфія. Написи на картках можуть бути самими різними, наприклад:

– Назви страв ( «Шоколадні капкейки з лимонним кремом»);

– Пояснювальні написи про склад ласощі;

– Веселі написи ( «Ми – найніжніші тістечка. Хочеш дізнатися, що у нас всередині? Тоді відкуси!»)

 

Які солодощі та напої включати в кенді-бар?

Перш за все, варто виділити основні вимоги до солодощів, які будуть присутні на Вашому солодкому столі:

  • Вони повинні зберігати свій чудовий зовнішній вигляд при кімнатній температурі;
  • Повинні бути досить різноманітні, щоб кенді-бар виглядав багато, а гості змогли вибрати частування на свій смак;
  • Порції солодощів бажано робити невеликими, щоб гостям було легко і зручно спробувати різні види десертів.

Які солодощі підібрати для кенді-бару – залежить від особистих переваг молодят, стилю урочистості, пори року (при плануванні фруктових десертів). Щоб догодити всім гостям, варто підібрати кілька різних видів частувань. Різноманітні тістечка, печива, трубочки з начинкою, порційні солодкі пироги, мармелад, кошики з кремом, льодяники, горіхи в глазурі неодмінно припадуть до смаку Вашим гостям. Крім таких, досить відомих, частувань для кенді-бару також часто вибирають:

– Печиво «Макарон»

Невелике легке печиво, яке випікають з білків, мигдалю, цукру і скріплюють ніжним кремом. Такі печива різноманітні за смаком, завдяки чому завоювали любов багатьох ласунів.

– Капкейк

Міні-тортик може бути з кремом, мастикою, фруктовою начинкою. Перевага капкейку – дуже апетитний вигляд і ніжний смак.

– Меренги

Повітряне безе, виконане в різних кольорах.

– Фрукти в карамелі

Для цього десерту гостям можна використовувати полуницю, банани, апельсини, мандарини, вишню, виноград. Фрукти з хрусткою скоринкою з карамелі можна подати на шпажках.

– Шоколадний фонтан

Цей десерт приголомшливо виглядає, при цьому має чудовий смак. Біля самого фонтану потрібно поставити страви з різними фруктами, які гості будуть «занурювати» в розтоплений шоколад.

Доповнити кенді-бар можна різноманітними соками, алкогольні та безалкогольні пуншами.

Важливі практичні моменти

При наповненні підносів і вазочок потрібно пам’ятати про кількість гостей. Адже приготованих солодощів повинно бути в достатку, щоб усі запрошені могли спробувати кожен вид частування. При цьому бажано використовувати кілька різновидів десерту, щоб був вибір на будь-який смак.

Особливості кенді-бару для весілля на природі

Кенді-бар можна організувати не тільки в умовах ресторану або кафе, але також в разі проведення весілля на природі. Так як заздалегідь дізнатися погоду в весільний день досить проблематично, варто продумати, де буде розташовуватися стіл при хорошій і поганій погоді.

Щоб солодощі порадували Ваших гостей і зовнішнім виглядом, і смаковими якостями, бажано:

– Встановлювати стіл з десертами в тіні або заздалегідь підготовленому наметі;

– Солодкі страви краще накрити скляними прозорими кришками для сервірувальних страв;

– Можна розставити на столі вазочки з льодом, щоб трохи остудити солодощі;

– Для оформлення можна використовувати всілякі природні матеріали: в якості підставок – бруски дерева, для декору – квіти, мох, листя, гілочки.

Чим можна замінити фуршетний стіл для кенді-бару

Якщо дозволяє стилістика весілля, то замість звичайного столу можна використовувати старовинний комод, декоративні журнальні столики, бочки, вантажні трюмо, етажерки і навіть рояль.

Солодощі, які сподобались, гості можуть взяти з собою

Ви можете подбати про те, щоб після весілля гості могли взяти деякі солодощі з собою. Це буде певним знаком уваги з боку молодят, який здивує і додасть великий плюс загальним враженням про Ваше весілля. Для солодких подарунків приготуйте невеликі коробочки, пакетики, мішечки з ініціалами молодят або з подячними словами.

За який період задуматися про замовлення кенді-бару

Чим раніше Ви займетеся вибором десертів і оформленням солодкого столу, тим краще. Адже для розробки кенді-бару, який повинен поєднуватися з унікальною стилістикою весілля, потрібно достатньо часу. Краще продумати і підготувати всі важливі питання заздалегідь, хоча б за місяць, щоб не вирішувати виниклі складнощі поспішно напередодні весілля.

Candy-bar – тренд сучасних весіль, який служить відмінним елементом декору, при цьому дарує гарний настрій і нагадує гостям про романтичність Вашого весілля. Прислухайтеся до наших порад, і Ви зможете організувати його цікаво, незвично і дуже красиво.

Залиште свій коментар


Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *