Весільний торт та квіти

Весільний торт та квіти

Торт, прикрашений квітами – вічна класика, яка не здає свої позиції вже дуже багато років. Крем змінює мастику, з’являються «голі» коржі, потім велюр або мус, але декор квітами і раніше залишається головним супутником весільного десерту.

Звичайно, найпопулярніший варіант – живі квіти. Це безпрограшний варіант для підтримки єдиної концепції декору. Ті ж піоновідні троянди, що прикрашають арку і красуються в букеті нареченої можна зустріти і на самому солодкому акценті весільного дня! Погодьтеся, досить заманливо. Однак, є кілька правил, з якими потрібно ознайомитися, перш ніж погоджуватися на такий варіант.

 Вибирайте ті квіти, які витримати випробування часом, холодильником і солодким кремом. Для цього проконсультуйтеся зі своїм флористом. Він обов’язково підкаже, а також занесе в свій щоденник, що і в якій кількості потрібно буде замовити для оформлення торта.

Весільний торт та квіти

Квіти обов’язково повинні бути заздалегідь оброблені. З цим завданням знову ж таки впорається флорист. Щоб жовта пилок не потрапила на білосніжний шар мастики, а зелені гілки не були в бісквіт, краще довірити роботу професіоналу. Проконтролювати передачу підготовлених квітів від флориста до кондитера посильне завдання для координатора. Робиться все це в день монтажу. Тепер ви розумієте, як важливо наймати професіоналів на час підготовки. Самостійно проконтролювати таку маленьку, але таку важливу деталь буде досить складно.

Попередьте кондитера, що ви хочете декор з живих квітів. Бути може, він сам зголоситься прикрасити коржі (хоча найчастіше вони вважають за краще віддавати цю частину роботи в професійні руки флористів). У деяких кондитерів є досвід обробки живих квітів і їх розміщення на торті. Якщо ж ні, то на десерт має бути підготовлено місце для декору, щоб не переробляти нічого вже в ресторані, а просто за пару хвилин розташувати бутони на торті. Цукрові кристали, перлинки і інші солодкі аксесуари повинні створювати гармонійну і продуману картину, а не вступати в дисонанс з квітами.

Весільний торт та квіти

Їстівні квіти – ще один варіант декору торта. Сучасні технології дозволяють робити дуже реалістичні бутони з цукру і мастики. Трохи менш схожі на справжні квіти з вафельної паперу і карамелі, але нітрохи не поступаються першим за красою. Кремові трояндочки і квіти з фруктів вже давно канули в лету. Прогрес не стоїть на місці.

Правда, такі ось реалістичні їстівні квіти не найдешевше задоволення. Живі обійдуться набагато дешевше, але і належного «вау» ефекту не справлять. Як і в багатьох інших весільних аспектах все визначається бажанням, бюджетом і концепцією.

Залиште свій коментар


Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *