Вибір весільного торта

7 лютого

Вибір весільного торта


Складно уявити, що урочистий весільний день може завершитися без подачі найголовнішого святкового десерту - весільного торта. Подавати солодке частування в кінці вечора - давня весільна традиція.

Де замовити торт на весілля?

В першу чергу потрібно визначитеся з бюджетом - тільки потім Ви зможете зорієнтуватися, де можна замовити весільний торт. На сьогоднішній день послуги з виготовлення весільних тортів надає безліч компаній. Виготовлення торта можна замовити в кондитерській, на хлібозаводі, в ресторані.

Щоб весільний торт відповідав основним двом критеріям - був красивим і смачним, виріб краще замовляти у професійних кондитерів. Тільки в цьому випадку можна сподіватися на поєднання в торті цих двох якостей.

Якою має бути основа весільного торта?

Класична основа весільного торта - бісквіт. Такі торти, як правило, легкі, ароматні і дуже ніжні. Однак, у випадку з високим тортом, бісквітну основу можна використовувати для створення нижнього ярусу торта.

Щоб вирішити дану проблему, можна вчинити так:

  • зробити нижні яруси з горіхових або медових коржів;
  • використовувати спеціальну декоративну підставку під торт.

Використання підставки для весільного торта має свої незаперечні переваги:

  • Кожному ярусу торта відповідає своя тарілка, що не дає ярусах осісти, впасти або провалитися.
  • Торт, поданий на підставці, виглядає більш урочисто.
  • Торт на підставці набагато легше транспортувати і подавати.

Вибір весільного торта

Як вибрати начинку для весільного торта?

Сьогодні існує величезна кількість найрізноманітніших начинок для тортів. Вибирати начинку для весільного торта варто, покладаючись не тільки на свої власні смаки, а й на смаки гостей. Природно, догодити всім не вдасться, але можна спробувати вибрати нейтральний варіант. Відразу варто відзначити, що від незвичайних смакових поєднань Вам доведеться відмовитися.

Варіанти начинок для торта

Зустрічаються торти з сирною начинкою, шоколадним прошарком, вареним згущеним молоком, горіховою начинкою і т.д. З кремів використовуються заварний, сметанний, білковий і вершковий крем. Найбільш затребуваним варіантом є низькокалорійні збиті вершки, а ось масляні креми вибирають все рідше.

Для весільного торта важливо, щоб крем був не надто жирним. До того моменту, коли подається торт, більшість гостей вже ситі і не зможуть спробувати святкові ласощі, якщо вони будуть дуже жирними та калорійними.

Вибір весільного торта

Варіанти прошарку торта

Найбільш вдалі варіанти начинок для весільних тортів:

  • вершки,
  • йогурт,
  • суфле,
  • фруктові і ягідні джеми.

 

Особлива увага приділяється начинкам для літніх весільних тортів. Оскільки в спеку продукти швидше псуються і втрачають свій зовнішній вигляд, то інгредієнти для весільного торта повинні бути найсвіжішими. Якщо Ви і Ваші гості не дуже любите солодке, можна навіть замовити сирний торт на весілля, який став особливо популярний в цьому році.

Вибір весільного торта

Дизайн весільного торта

Безумовно, весільний торт повинен дивувати і захоплювати. Його зовнішній вигляд повинен бути розкішним. Для цього торт можна покрити глазурю, прикрасити квітами, намистинами і т.п.

Сучасні весільні торти модно прикрашати цукровою мастикою. Завдяки пластичності даного матеріалу з нього можна ліпити будь-які фігури і прикраси. Весільний торт, декорований мастикою, по праву може вважатися унікальним арт-обєктом.

Особлива увага приділяється вершині торта. На вершині торта можуть красуватися живі або штучні квіти, класичні фігурки молодят, гумористичні або романтичні персонажі, паперові фігурки або обємні букви. Один з останніх трендів в декорі весільного торта - перекличка торта з елементами образу нареченої.

Величина весільного торта

Розмір та вагу торта варто вибирати з розрахунку кількості гостей на святковому банкеті. На кожного гостя приблизно приходиться від 120 до 150 грамів торта. Вага порції залежить від рецептури торта. Якщо торт легкий, повітряний, то шматочки можуть бути більше і навпаки.

Ярусність торта також розраховується в залежності від загальної маси виробу. Для великих весіль підійдуть багатоярусні торти, маса яких варіюється від 7 до 9 кілограм. Для маленьких весіль замовляти такий торт - нераціонально. Як частування на невеликих весіллях можна запропонувати капкейкі або макаруни. Подаються вони зазвичай на спеціальній підставці, а в центрі конструкції знаходиться невеликий тортик, який молодята можуть розрізати, віддаючи данину традиціям.

По можливості попросіть організувати дегустацію там, де замовляєте торт. Це істотно допоможе полегшити вибір торта. Також не варто відмовлятися від доставки торта до місць

По можливості попросіть організувати дегустацію там, де замовляєте торт. Це істотно допоможе полегшити вибір торта. Також не варто відмовлятися від доставки торта до місця проведення весілля. Самостійно транспортувати торт Вам буде складно, особливо, якщо він дуже великий і багатоярусний.

Вибір весільного торта

Кілька порад щодо вибору торта

Наостанок пропонуємо ознайомитися з рядом важливих порад:

  • Замовляти весільний торт можна після того, коли Ви будете знати точну кількість гостей
  • Замовляючи доставку торта, просите привезти десерт за дві або три години до  його подачі
  • Переконайтеся, що інгредієнти, які входять до складу торта, свіжі і якісні
  • Стилістика торта повинна відповідати стилю весілля
  • Передбачте красиві прилади для розрізання торта


Вибір весільного торта - важливий і відповідальний момент, який вимагає певних зусиль і підходу. Не відкладайте замовлення торта на останній момент. Робіть все з запасом часу, і тоді Ви зможете насолодитися приголомшливим результатом Ваших весільних турбот.

Переглядів: 134