Як скласти меню для весільного бенкету?

Як скласти меню для весільного бенкету?

Підготовка до весілля забирає багато часу та сил, і готуються до цього свята в кожній родині по-різному в залежності від звичаїв, уподобань і фінансових можливостей. Однак неодмінний елемент практично будь-якого весілля – весільне застілля. При цьому від того, яким воно буде, багато в чому залежить настрій і атмосфера всього весілля. Тому при підготовці весільного застілля особливу увагу слід приділити складанню меню. Воно повинно бути складено таким чином, щоб сам стіл виглядав привабливо, а гості були ситими, але не поїли.

Відзначати весілля сьогодні багато хто воліє в кафе або ресторані. Однак приготувати страви для святкового застілля можна і в домашніх умовах – нерідко частування виходить не тільки смачніше, але й економніше, що також важливо.

У будь-якому випадку  чи будете Ви готувати страви самі або вирішите святкувати весілля в ресторані Вам буде потрібно, перш за все, скласти меню.

Правильно це зробити Вам допоможуть деякі практичні поради:

  • Якщо весілля буде відбуватися в ресторані, слід, перш за все, познайомитися з адміністратором закладу, який покаже меню і допоможе розібратися в назвах страв.
  • Проконсультуйтеся з адміністратором з приводу складу кожної страви: можливо, вийде замінити дорогу страву на більш доступну за ціною, що складається з аналогічних інгредієнтів.
  • При складанні меню зверніть увагу на багатопорційні страви, оскільки це найзручніший, економний і привабливий варіант. Таке блюдо спочатку виставляється в залі, щоб його могли побачити гості, а потім офіціант розрізає на порційні шматки і подає присутнім.
  • Ідеально, якщо під час застілля буде кілька змін блюд – чим більше подач, тим фуршет відбуватиметься жвавіше.

Як скласти меню для весільного бенкету?

Щоб у гостей не виникло відчуття переїдання, і їх вистачало на весільні конкурси та танці, постарайтеся включити в меню якомога більше низькокалорійних страв, особливо закусок. При виборі гарячого краще зупинитися на варіаціях з риби або птиці.

Коли весільне меню складено, належить розрахувати кількість порцій. Це також один з найважливіших моментів, оскільки немає сенсу переплачувати за зайве замовлення. У той же час, якщо комусь із гостей не вистачить порцій, червоніти доведеться, насамперед, Вам. Тому займемося трохи математикою і за допомогою нескладних розрахунків спробуємо порахувати необхідну кількість їжі та алкогольних напоїв, в залежності від кількості запрошених.

При розрахунку страв слід враховувати, що за час весільного бенкету, який триває 8-9 годин, доросла людина може з’їсти в середньому близько одного кілограма. Можливо, ця норма дещо завищена, проте краще, якщо після застілля залишиться трохи закуски. Крім того, слід врахувати, що гості будуть сідати за стіл як мінімум кілька разів.

Щоб розрахувати кількість алкогольних напоїв, можна використовувати досить просту формулу: на десять гостей необхідно 2-3 пляшки шампанського, близько п’яти пляшок вина і в середньому 3-4 пляшки міцних напоїв, таких як коньяк, віскі, горілка.

Завершує будь бенкет, звичайно ж, весільний торт. Якщо врахувати, що на 10 гостей необхідно близько 2 кг торта, то на найскромніше весілля в кількості 25 осіб, буде потрібно торт вагою 5 кг.

Таким чином, якщо правильно підійти до складання весільного меню, застілля буде виглядати красивим, гості залишаться задоволеними, а саме весілля пройде «на ура».

залиште свій коментар


Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *